G Noktası Büyütme (G-Shot)
G Shot Nedir?
G Shot (G Nokta Aşısı), vajina duvarlarına bir dolgu maddesi enjekte edilerek vajinanın sıkılığını ve elastikiyetini artıran bir prosedürdür. Bu, cinsel ilişkiyi daha keyifli ve tatmin edici hale getirebilir ve idrar kaçırma gibi sorunları hafifletebilir.
G NOKTA AŞISI, genellikle lokal anestezi altında yapılır. Vajinanın içine bir iğne kullanarak dolgu maddesini enjekte edilir. İşlem genellikle 30 dakika içinde tamamlanır ve hasta hemen eve gidebilir.
G Shot (G Nokta Aşısı) için kullanılan dolgu maddeleri, genellikle hyaluronik asit veya kollajen gibi doğal maddelerdir. Bu maddeler, cildin elastikiyetini ve nemini korumaya yardımcıdır.
G Shot (G Nokta Aşısı) uygulamasının etkinliği, dolgu maddesinin türüne, enjekte edilen miktara ve hastanın bireysel anatomisine bağlı olarak değişir. Genel olarak, sonuçlar 6 ila 12 ay sürebilir.
G Shot uygulamalarının olası yan etkileri:
- Kanama
- Enfeksiyon
- Şişme
- Ağrı
- Tahriş gibi durumlardır.
G Shot uygulaması Kimler İçin Uygundur?
- Cinsel ilişkiden daha fazla zevk almak isteyen kadınlar
- İdrar kaçırma gibi sorunları olan kadınlar
- Vajinanın sıkılığını ve elastikiyetini artırmak isteyen kadınlar
Orgazm nedir?
Orgazm, cinsel uyarılmanın doruk noktasına ulaşmasıyla birlikte ortaya çıkan yoğun zevk ve tatmin duygusudur.
Fizyolojik olarak, orgazm genellikle cinsel organlardaki kasların ritmik kasılmasıyla karakterizedir ve genellikle cinsel tatmin ve doyum hissiyle sonuçlanır.
Orgazm, genellikle cinsel ilişki sırasında veya mastürbasyon esnasında gerçekleşir, ancak bazı durumlarda rüyalarda veya fiziksel uyarılma olmadan da ortaya çıkabilir.
Orgazm kişiden kişiye değişen sürelerde ve yoğunluklarda yaşanabilir.
Orgazm Bozukluğu Nedir?
Vajinal ve klitoral uyarıların klitoriste toplanması ile klitoris ve beyin arasında orgazm gerçekleşir ve genital bölgeden başlayarak bütün bedende hissedilir.
Vajinanın dıştaki 1/3’lük kısmı sinir ağı açısından zengin olduğundan , uyarılmaya uygundur. Ayrıca yeterli klitoral uyarı da orgazm evresine ulaşmak için önem teşkil eder.
Uygun süre ve yoğunlukta uyarı almayan bir kadın orgazm olamayacaktır.
Uyarılma aşamasındaki bütün zorluklar orgazm aşamasını etkiler.
Orgazm bozukluğu; olağan bir cinsel uyarılma evresinden sonra, sürekli ya da tekrarlayan bir şekilde, cinsel birleşme ile orgazm olamamaya denir.
Bu durum iki şekilde kendini gösterir:
Birincil (primer) orgazm bozukluğu kadının daha önce hiç orgazm yaşamadığı durumdur.
İkincil (sekonder) orgazm bozukluğu orgazm bozukluğunun sonradan geliştiği durumdur.
Orgazm Bozukluğu Hangi Sıklıkta görülür?
Uluslarası literatür tarandığında kadınlarda orgazm bozukluğuna %5-20 arasında rastlanmaktadır.
Türkiye’de bu konuyla ilgili bir araştırma olmamasına karşın, cinsel işlev bozukluğu şikayetiyle başvuran kadınlarda %40-60 oranında orgazm bozukluğu tespit edilmiştir.
Kliniğe yansıyan orgazm bozukluğu sayısının az olmasının birçok nedeni olabileceği gibi, en yaygın olan düşünce; kadınlar için kendi hazzı ve orgazmının, erkeğin hazzı ve cinselliğinden sonra geldiğini düşünmesi gerektiği yanlış inanışıdır.
Orgazm olabilme oranı yaş ile birlikte artmaktadır. Kadın cinsel deneyim sırasında kendi vücudunu tanıdıkça orgazm olma oranı artar.
Orgazm Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?
1-Cinsel anatomi hakkında eksik ya da yanlış bilgilenme ve cinsel mitlere inanma da kadında orgazm olmayı olumsuz yönde etkilemektedir.
2-Cinselliğin partnere karşı sorumluluk olarak görülmesi gibi motivasyonlar, orgazm bozukluğuna yol açabilmektedir.
3-Kadının, partnerle ilişkisindeki çelişkili duyguları, bağlanma korkusu, bağımsızlığını yitirme korkusu, partnere yönelik kırgınlık ve kızgınlığı gibi olumsuz duyguları da orgazm olmasını etkileyen faktörler arasındadır.
4-Kadının orgazm olamama kaygısını yoğun yaşaması da orgazm bozukluğu nedenlerinden biridir. Kadın yeterli uyarıya rağmen, yoğun endişe nedeniyle orgazm evresine ulaşamayabilir
5-Cinsel zevk almakla ilgili bilinçdışı suçluluk duyguları olan kişilerde orgazm olmada da güçlükler meydana gelebilmektedir.
6-Fiziksel ya da psikiyatrik bir hastalık veya bu durumla ilgili kullanılan ilaçlar orgazm olmada zorluğa neden olabilmektedir
7-Klitoral uyarının yeterince yapılamadığı fiziksel hastalıklar ve yapısal bozukluklarda da cinsel haz alma ve orgazm etkilenmektedir.
8-Uyarılma azlığı nedenlerinden biri de; partnerde erken boşalmanın olmasıdır. Erken boşalması olan erkeklerin ön sevişmeyi kısa tutmaları nedeniyle kadının uyarılması ve orgazm olması güçleşmektedir.
Orgazm Bozukluğu Tedavisi Nasıl Planlanır?
Her ilişkide orgazm olur mu?
Her ilişkide orgazm olması kesinlikle garantili değildir. Orgazm, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir ve her birey için farklı deneyimler yaşanabilir. Orgazmın gerçekleşmesi için fiziksel, duygusal ve psikolojik faktörlerin uygun olması gerekmektedir. İlişkide orgazm olmayabilir çünkü partnerlerin cinsel uyumları farklı olabilir, cinsel sağlık sorunları yaşanabilir, duygusal veya psikolojik faktörler orgazmı etkileyebilir veya iletişim eksikliği gibi durumlar orgazmı engelleyebilir. Önemli olan, partnerler arasında sağlıklı bir iletişim ve anlayışın olduğu bir ilişki içinde olmaktır, böylece birlikte daha tatmin edici cinsel deneyimler yaşanabilir.
Klitoral orgazm nedir?
Klitoral orgazm, klitorisin doğrudan uyarılması sonucunda gerçekleşen bir orgazm türüdür. Klitoris, kadın cinsel organının dış kısmında bulunan ve yoğun duyarlılık içeren bir bölgedir. Klitoral orgazm, klitorisin uyaran bir şekilde stimülasyonuyla tetiklenir ve genellikle cinsel ilişki sırasında veya mastürbasyon esnasında yaşanır. Klitoral orgazm, birçok kadın için en yaygın ve erişilebilir orgazm türüdür. Bu orgazm türü, klitorisin direkt uyarılması ile yaşanırken, vajinal penetrasyonla elde edilen orgazm türlerinden ayrı bir konsepttir. Klitoral orgazm, kadın cinsel tatminini sağlayan önemli bir deneyimdir.
Vaginal Orgazm Nedir?
Vajinal orgazm, vajinanın iç kısmının doğrudan uyarılmasıyla tetiklenen bir orgazm türüdür. Bu orgazm, vajinal penetrasyon sırasında veya vajinanın iç kısmının manuel olarak uyarılmasıyla gerçekleşebilir. Bazı kadınlar, vajinal orgazmı klitoral uyarılmadan elde edebilirken, diğerleri için klitoral ve vajinal uyarımların birleşimiyle yaşanabilir.
Vajinal orgazm, klitoral orgazm gibi kadın cinsel tatmininin bir parçasıdır, ancak bazı kişiler için daha az yaygın veya daha zor elde edilebilir olabilir. Vajinal orgazm, kadın cinsel anatomisi ve duyarlılığına bağlı olarak farklılık gösterebilir ve her kadın için farklı deneyimler sunabilir.
İlk ilişkide orgazm olunur mu?
Kadınlar ilik ilişkide orgazm olabilir. Ancak bunun olma olasılığı anatomik özellklerinden ötürü erkeklere oranla daha düşüktür. Kızlık zarı gibi bir anatomik yapının varlığı ve bu yapının ilik ilişkide bütünlüğünün bozulmasından ötürü kadınlarda ilk ilişkiler ağrılı ve orgazm olmadan olabilir. Kadının psikolojik olarak ilişkiye hazır olması, kızlık zarının çok esnek olması, ilişki öncesi sevişme olması gibi faktörler kadının ilk ilişkide orgazm olabilmesi üzerine etkin faktörlerdir.
Orgazm Aşısı yapıldıktan sonra etkisi ömür boyu sürer mi?
Orgazm aşılarının etkileri genellikle 2-3 yıl kadar sürmektedir. Ancak aşı yapıldıktan sonraki ilişkilerde orgazm oranındaki artış orgazmı deneyimlemeyi ve daha hızlı orgazm olmaya sebep olur. Bu sebeple daha sonra aşı uygulamaları yapılmadan da orgazm oranları yüksek olur.